15.06.2021 16:22

Krokety z hydiny

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Hydinové krokety môžeme pripraviť aj zo zvyškov duseného či vareného hydinového mäsa.

 

Ingrediencie:
  • 250 g mäsa z hodiny
  • 40 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • 150 ml mlieka
  • 20 g strúhanky
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • 20 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 80 g strúhanky
  • olej na vyprážanie
Príprava:

Z masla a múky pripravíme bielu zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame vajce, soľ, udusené mäso pokrájané na kocky, korenie, zelenú petržlenovú vňať a strúhanku. Premiešame a zo zmesi sformujeme na doske valčeky, ktoré obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vypražíme v horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a s kompótom alebo zeleným šalátom.

 

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada