15.06.2021 16:22
Krokety z hydiny
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Hydinové krokety môžeme pripraviť aj zo zvyškov duseného či vareného hydinového mäsa.
Ingrediencie:
250 g mäsa z hodiny
- 40 g masla
- 40 g hrubej múky
- 150 ml mlieka
- 20 g strúhanky
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- 20 g hladkej múky
- 1 vajce
- 80 g strúhanky
- olej na vyprážanie
Príprava:
Z masla a múky pripravíme bielu zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame vajce, soľ, udusené mäso pokrájané na kocky, korenie, zelenú petržlenovú vňať a strúhanku. Premiešame a zo zmesi sformujeme na doske valčeky, ktoré obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vypražíme v horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a s kompótom alebo zeleným šalátom.
—————