30.12.2014 12:34

Krevetový silvestrovský koláč

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Slaný koláč s plodmi mora.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 300 g mrazených kreviet
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 3 vajcia
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 zarovnaná lyžica jemného kukuričného škrobu
  • 1 lyžica kečupu
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 zarovnaná lyžička soli
Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 1 vajce
  • 200 g strúhaného syra (napr. Gouda)
  • 125 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 lyžice mrazenej zmesi sekaných byliniek
  • 2 lyžice hladkej múky

 

Príprava:
  1. Na náplň necháme krevety rozmraziť.
  2. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím. Pridáme soľ, vajce, syr, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.
  3. Cibuľku umyjeme, nakrájame na malé krúžky a vložíme do misy. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, škrob, kečup, mlieko a soľ a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame krevety.
  4. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a ¾ cesta vložíme do vymastenej formy. Cesto roztiahneme po dne a okrajoch formy a dobre pritlačíme. Na cesto nalejeme náplň. Zvyšné cesto premiesime s bylinkami a múkou a vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Formičkou vykrájame rôzne tvary, ktoré rozložíme na koláč. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
  5. Koláč necháme vychladnúť. Do podávania uschovávame v chladničke.

 

TIP: Krevety môžeme nahradiť krabími tyčinkami.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada