01.09.2013 08:20

Krémový jahodový sen

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Jahodovo-šľahačková sladká pochúťka.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice mlieka
Na náplň:
  • 500 g jahôd
  • 80 g cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vlažnej vody
  • Na ozdobenie:
  • 250 g jahôd
  • 50 g marhuľového džemu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 25 g nasekaných pistácií
 Na ozdobenie:
  • 250 g jahôd
  • 50 g marhuľového džemu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 25 g nasekaných pistácií

 

Príprava:

Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do rúry predhriatej  na 180°C a pečieme 20 minút. Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky. Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada