29.12.2017 17:47

Krémeš Tatry

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Krémeš s imidžom zasnežených hôr si určite obľúbite.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 ml vody
  • 80 ml oleja
  • štipka soli
  • 220 g hladkej múky
  • 6 vajec
Na krém:
  • 300 g cukru
  • 150 ml vody
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
  • 250 g zmäknutého masla
  • 50 g mletých vlašských orechov

 

Na ozdobenie:
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 3 zarovnané PL práškového cukru
 
Príprava:
  1. Na prípravu cesta nalejeme do kastrólika vodu. Pridáme olej a soľ a privedieme do varu. Potom vmiešame múku a vymiešame dohladka. Odstavíme z variča, cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do cesta zašľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme na 2 vymastené plechy a pomocou stierky uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  2. Pláty necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme ich do karamelu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Nakoniec do krému zašľaháme maslo a vmiešame orechy. Na jeden z plátov nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a zakryjeme druhým plátom. Povrch krémešov posypeme práškovým cukrom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada