01.06.2017 13:28

Kotlíkový guláš z baraniny

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Guláš pripravený z baraniny, najlepšie v prírodnom prostredí.

 

Ingrediencie:
  • 50 g údenej slaniny    
  • 2 stredne veľké cibule   
  • 400 g baranieho mäsa  
  • rasca  
  • soľ   
  • mletá červená paprika   
  • 120 g zeleniny  
  • 400 g zemiakov

 

Príprava:

Posekané cibule speníme na opraženej údenej slanine pokrájanej na malé kocky. Potom pridáme dve lyžičky mletej červenej papriky a na kocky pokrájané baranie mäso. Posolíme, pridáme trochu rasce, postrúhanú mrkvu, petržlen a zeler a dusíme. Keď je mäso mierne opečené a šťava vydusená, zalejeme ho vodou a varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Napokon dochutíme soľou. V letných mesiacoch môžeme namiesto koreňovej zeleniny dať 2 papriky a 4 rajčiaky.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada