21.05.2013 09:47
Košíčky so snehovou plnkou
Varenie – Recepty – Múčniky
Ľahký dezert, ktorý môžeme pripraviť rovnako so zaváraným ako čerstvým ovocím.
Ingrediencie:
210 g hladkej múky
- 30 g práškového cukru
- 100 g masla alebo rastlinného tuku
- 2 žĺtky
- balíček vanilkového cukru
- citrónová kôra
Snehová plnka:
- 2 bielky
- 160 g práškového cukru
- 1 lyžica lekváru
Príprava:
V múke rozmiešame cukor a rozmrvíme maslo, potom pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru a vymiesime kompaktnú masu. Kúsky cesta potom vtláčame do vymastených košíkových formičiek, uprostred necháme jamku. Formičky poukladáme na plech, ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým cesto nezačne chytať farbu, má však zostať bledé. Medzitým si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme ho nad parou. Napokon do snehu vmiešame trochu redšieho lekváru. Upečené košíčky vyklopíme, naplníme snehovou plnkou a ozdobíme sezónnym ovocím.
—————