16.03.2016 16:45

Korbáčiky z kysnutého cesta

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Originálne pohostenie z kysnutého cesta v štýle Veľkej noci.

 

Ingrediencie:
  • 1 balenie buchiet ako polotovaru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 150 g rozpusteného vychladnutého masla alebo margarínu
  • 2 zarovnané lyžice medu
  • nastrúhaná kôra z ½ chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžička rumovej arómy
Na potretie a posypanie:
  • 1 vajce
  • 1 balíček škoricového cukru

    

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vanilínový cukor, mlieko, maslo alebo margarín, med, kôru a arómu a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste na 45 až 60 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 12 častí. Každú časť rozdelíme na 3 diely a z každého utvoríme valček dlhý 25 cm. Vždy 3 valčeky spletieme do vrkoča, pričom 2 cm necháme nedopletené. Nožom zrežeme konce a zo zvyšného cesta vyvaľkáme slabý valček, ktorým obviažeme korbáč (pozri foto). Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme pomocou štetca alebo maslovačky rozšľahaným vajcom a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 190 °C a pečieme 20 minút.

     

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada