04.10.2013 14:49

Koláče troch chutí

Varenie- Recepty- Múčniky

 

Chutné koláčiky s tvarohovou alebo makovou plnkou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 125 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 3 žĺtky
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce na potretie
Na náplne:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 1 balíček (á 40 g) Zlatého klasu
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • 1 vajce
  • 250 g hotovej makovej náplne
  • 200 g slivkového lekváru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 lyžička rumovej arómy

 

Príprava:

Na prípravu cesta dôkladne zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme soľ, cukor, vanilínový cukor, rozpustené vychladnuté maslo alebo margarín, žĺtky, arómu a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto asi na 30 minút kysnúť. Na prípravu náplne zmiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, Zlatý klas, arómu a vajce. Všetko vymiešame dohladka. Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Slivkový lekvár zmiešame so škoricovým cukrom a arómou. Vykysnuté cesto rozdelíme na deväť dielov. Z každého dielu na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme bochníček, z ktorého na plechu vyloženom papierom na pečenie ručne vytvarujeme koláče (Ø 12 cm) . Koláče naplníme podľa vlastnej fantázie tromi náplňami. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 minút kysnúť. Plech vložíme do rúry predhriatej  na 180 °C a pečieme 20 minút. Upečené koláče necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada