01.10.2014 08:49

Koláč s jablkami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Lahodný koláč s krehkého cesta s jablkovo-škoricovou plnkou.

 

Ingrediencie:
  • 300 g hladkej múky  
  • pol balíčka prášku do pečiva  
  • 1 lyžička mletej škorice   
  • 50 g práškového cukru   
  • kôra z pol citróna   
  • 80 g masla alebo rastlinného tuku   
  • 1 vajce   
  • 5 lyžíc smotany
Jablková plnka:
  • 1 kg jabĺk   
  • 30 g masla   
  • 100 g cukru   
  • 50 g hrozienok  
  • mletá škorica

 

Príprava:

Múku s práškom do pečiva, so škoricou a s cukrom preosejeme na dosku, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, maslo alebo rastlinný tuk, vajce i smotanu a zamiesime cesto, ktoré potom rozdelíme na dva diely. Dáme ich na hodinu do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku. Očistené jablká pokrájame na plátky, udusíme na masle a zmiešame s cukrom, hrozienkami a škoricou. Jeden diel cesta vyvaľkáme, dáme na plech a potrieme jablkovou plnkou, zakryjeme druhým vyvaľkaným plátom, ktorý potrieme mliekom. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom, ktorý môžeme zmiešať s vanilínovým cukrom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada