18.11.2018 08:31

Koláč s brusnicami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sezónny koláč s brusnicami ako jesenná alternatíva osviežujúceho dezertu.

 

Ingrediencie:
  • 500 g brusnice
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžica rumu
  • soľ
  • múka na posypanie pracovnej dosky
  • 1 žĺtok
  • sezamové semiačka
  • šľahačka
Príprava:
  • Do misky preosejeme múku a v strede urobíme jamku, do ktorej pridáme kyslú smotanu, rum, soľ a 50 g práškový cukor. Pridáme maslo (prípadne rastlinný tuk na pečenie) pokrájané na tenké plátky a zamiesime na hladké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke približne 60 minút.
  • Medzitým prebraté brusnice zmiešame s 250 g práškovým cukrom.
  • Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu, ktorým vyložíme vymastenú tortovú alebo koláčovú formu, pričom cesto vytlačíme cez okraj.
  • Na cesto rozložíme ocukrované brusnice a prevísajúce cesto preložíme a vytvoríme hrubší okraj. Ten potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme kryštálovým cukrom alebo sezamovými semiačkami.
  • Pečieme v dobre vyhriatej rúre do zlazohneda. Vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou a pokrájame.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada