30.03.2015 15:50
Kokosový dezert s broskyňami
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Kombinácia kokosového krému a broskyňového želé.
Ingrediencie:
Na dezert:
broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)
- 100 ml šťavy z kompótu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 balíček tortového želé číreho
- 1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou
- 300 ml polotučného mlieka
Na ozdobenie:
- 50 g strúhanej čokolády
Príprava:
- Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.
- Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
- Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.
- Odložíme do chladničky.
TIP: Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.
FOTO: droetker
—————