Knäckebroty nie sú nuda!
Skúste naše nátierkové inšpirácie
Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi, a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii s lahodnými nátierami, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.
Supertip pre vás:
Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.
Pórová nátierka s jabĺčkami
Potrebujeme:
2 malé jabĺčka
- 1 stredný pór
- 100 g tvrdého syru
- 1 biely jogurt
- 50 g vlašských orechov
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
- 1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.
- 2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.
- 3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.
- 4. Nátierku dochutíme korením, soľou a posypeme opraženými vlašskými orechmi.
Tip pre vás:
Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.
Uhorková nátierka s chrenom a kaparami
Potrebujeme:
1 šalátovú uhorku
- 5o g chrenu
- 1 PL kapár
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g čerstvého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- 1. Uhorku ošúpeme, rozpolíme, odstránime z nej zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.
- 2. Cesnak posekáme nadrobno a chren postrúhame.
- 3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.
- 5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tip pre vás:
Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zabezpečí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.
Avokádová nátierka s koriandrom
Potrebujeme:
2 zrelé avokáda
- 1,2 dl olivového oleja
- 1 červenú cibuľku
- 1 chilli papričku
- šťavu z 1 limetky
- 3 - 4 lístky čerstvého koriandru
- mleté korenie
- soľ
Postup:
- 1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.
- 2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.
- 3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.
- 4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.
- 5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.
Tip pre vás:
Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.
—————