19.03.2014 17:15

Klobásový puding

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Puding s chuťou klobásy zasýti celú rodinu.

 

Ingrediencie:
  • 300 g údenej klobásy   
  • 25 g masti   
  • 25 g hrubej múky   
  • 3 vajcia    
  • 200 ml mlieka  
  • soľ  
  • zelená petržlenová vňať
Príprava:

Domácu údenú klobásu olúpeme, zomelieme a rozotrieme. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme hustú kašu. Do chladnúcej kaše zamiešame žĺtky, soľ, zomletú klobásu a nakoniec tuhý sneh z bielkov spolu s pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zmes vložíme do vymastenej pudingovej formy a varíme vo vodnom kúpeli 35 až 40 minút. Vychladnutý puding vyklopíme a pokrájame. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada