23.07.2014 09:37

Kelové závitky

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Dusené kelové listy sú vhodné na rôzne náplne z mletého mäsa.

 

Ingrediencie:
  • 400 g kelových listov  
  • 200 g bravčového mäsa  
  • 250 g hovädzieho mäsa   
  • 1 cibuľa  
  • 1 vajce   
  • mleté čierne korenie    
  • olej    
  • pažítka   
  • soľ   
  • kečup   
  • zeleninový alebo mäsový vývar 
  • petržlenová vňať
Príprava:

Mäso pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľa, vajce, mleté čierne korenie, pažítku a soľ. Všetko dobre zmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kelové listy, ktoré sme sparili horúcou vodou, aby zmäkli. Listy zvinieme, okraje preložíme, aby plnka nevytiekla a závitky poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Potom ich podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a dusíme. Hotové ich pokvapkáme kečupom a posypeme petržlenovou vňaťou.

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada