12.12.2011 08:48
Keksy s kandizovaným ovocím
Varenie – Recepty – Múčniky
Trochu orientu do slovenských keksov. Zárukou je kandizované ovocie.
Ingrediencie:
300 g hladkej múky
- 170 g masla alebo rastlinného tuku
- 150 g práškového cukru
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- ½ balíčka vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- kôra i šťava z 1 citróna
- 1 vajce
- 100 g kandizovaného ovocia
- 50 g orechov
Príprava:
Do preosiatej múky posekáme maslo alebo tuk a pridáme vanilkový i práškový cukor, kypriaci prášok, soľ, žĺtky a šťavu i postrúhanú kôru z citróna. Dobre premiesime a vypracované cesto dáme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku ½ centimetra a vykrajujeme kolieska. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme kúskami kandizovaného ovocia a posekanými orechmi. V mierne vyhriatej rúre upečieme do ružova.
—————