23.02.2014 11:29
Kaviár v aspiku
Varenie – Recepty – Studený bufet
Aspikový aranžmán s kaviárom, vajcom, kyslou uhorkou a kapiou.
Ingrediencie:
100 g čierneho kaviáru
- polovica citróna
- 40 g masla
- 1 vajce
- kyslá uhorka
- kúsok kapie
- zelená petržlenová vňať
- 200 g aspiku
Príprava:
Do malých misiek rozložíme rovnomerne po celom dne kaviár, ružičku masla, osminku olúpaného citrónu, malý vejárik alebo pár plátkov uhorky, kúsok kapie, osminku natvrdo uvareného vajca a vetvičku zelenej petržlenovej vňate. Všetko pokvapkáme roztopeným aspikom. Keď zmes trochu stuhne, pridáme ďalší aspik, aby všetko zakryl a necháme stuhnúť. Keby sme naliali hneď celý aspik, jednotlivé potraviny by sa presunuli na jednu stranu a neboli by rovnomerne rozmiestnené. Pred podávaním misku so studenou pochúťkou preklopíme hore dnom , aby na tanieriku bola viditeľná zaujímavá kombinácia ingrediencií.
—————