07.08.2014 12:52

Karfiolový šalát

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Šalát z povarených ružičiek karfiolu zaliaty sladkokyslým nálevom.

 

Ingrediencie:
  • 1 väčší karfiol    
  • 2 rajčiaky  
  • zelená petržlenová vňať   
  • soľ   
  • ocot   
  • cukor    
  • malá cibuľa   
  • 3 lyžice oleja
Príprava:

Karfiol očistíme, dobre opláchneme pod tečúcou vodou a rozobratý na ružičky ho chvíľu povaríme v osolenej vode. Cedidlom kúsky karfiolu vyberieme a po vychladnutí zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z vody, cukru, nastrúhanej cibule, oleja a štipky soli. Hotový šalát obložíme pokrájanými rajčiakmi a posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada