01.12.2013 14:38

Karé plnené vajcovou sadlinou

Varenie - Recepty – Mäso a ryby

 

Bravčové karé plnené vajcami, šampiňónmi, zeleným hráškom a kapiou.

 

Ingrediencie:
  • 800 g bravčového karé  
  • 4 vajcia   
  • 40 g sterilizovaných šampiňónov   
  • 10 g kapie   
  • 10 g zeleného hrášku    
  • 40 g údenej slaniny   
  • 100 ml mlieka   
  • olej alebo masť   
  • mleté čierne korenie   
  • mletý muškátový kvet   
  • soľ
Príprava:

Bravčové karé vykostíme a pokrájame na rezne hrubé 2 cm. Do každého rezňa urobíme zboku otvor na naplnenie. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletým muškátovým kvetom, nalejeme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a pomaly varíme vo vodnom kúpeli alebo nad parou, až kým sa vajcia nezrazia. Do každého rezňa vložíme 3 zelené hrášky, lyžičku vajcovej sadliny, kúsok kapie, 1 šampiňón a otvor doplníme ešte lyžičkou sadliny. Nakoniec zasunieme dnu nadrobno pokrájanú údenú slaninu a rezeň uzavrieme ihlou. Rezne napokon opečieme na oleji alebo na masti do červena. Podávame s ryžovým šalátom alebo s hranolkami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada