Karé plnené vajcovou sadlinou
Varenie - Recepty – Mäso a ryby
Bravčové karé plnené vajcami, šampiňónmi, zeleným hráškom a kapiou.
Ingrediencie:
800 g bravčového karé
- 4 vajcia
- 40 g sterilizovaných šampiňónov
- 10 g kapie
- 10 g zeleného hrášku
- 40 g údenej slaniny
- 100 ml mlieka
- olej alebo masť
- mleté čierne korenie
- mletý muškátový kvet
- soľ
Príprava:
Bravčové karé vykostíme a pokrájame na rezne hrubé 2 cm. Do každého rezňa urobíme zboku otvor na naplnenie. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletým muškátovým kvetom, nalejeme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a pomaly varíme vo vodnom kúpeli alebo nad parou, až kým sa vajcia nezrazia. Do každého rezňa vložíme 3 zelené hrášky, lyžičku vajcovej sadliny, kúsok kapie, 1 šampiňón a otvor doplníme ešte lyžičkou sadliny. Nakoniec zasunieme dnu nadrobno pokrájanú údenú slaninu a rezeň uzavrieme ihlou. Rezne napokon opečieme na oleji alebo na masti do červena. Podávame s ryžovým šalátom alebo s hranolkami.
—————