15.12.2012 17:19

Karamelové rezy

Varenie – Recepty- Múčniky

 

 

Zákusok ku káve, ktorý ocenia všetci priaznivci karamelu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 450 g polohrubej múky
  • 1 balíček droždia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 50 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na potretie:
  • 120 g medu
  • 150 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 50 g cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 100 g strúhaného kokosu

 

Na krém:
  • 150 g cukru
  • 750 ml mlieka
  • 2 balíčky pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 1 balíček (6 plátkov) želatíny
  • 250 ml smotany na šľahanie

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 200°C 15 minút. Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely. Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.      

 

FOTO: droetker                           

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada