04.12.2017 09:32

Karamelové rezy vianočné

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Rezy z lahodného karamelovo-orieškového cesta môžu byť jedným zo sviatočných zákuskov.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lyžice preosiateho kakaa
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 100 ml mlieka
Na náplň:
  • 1 balíček Originál puding karamelový
  • 300 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • 100 g orieškovej čokolády

Na ozdobenie:
  • 1 balíček Polevy mliečnej
  • ½ balíčka Polevy svetlej
  • 1 balenie Salted caramel crunch

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechmi a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.
  2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
  3. Upečený plát necháme vychladnúť.
  4. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme do neho čokoládu. Miešame tak dlho, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu plátu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.
  5. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.
     

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada