04.12.2017 09:32
Karamelové rezy vianočné
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Rezy z lahodného karamelovo-orieškového cesta môžu byť jedným zo sviatočných zákuskov.
Ingrediencie:
Na cesto:
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
- 2 zarovnané lyžice preosiateho kakaa
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 100 ml mlieka
Na náplň:
- 1 balíček Originál puding karamelový
- 300 ml mlieka
- 40 g cukru
- 100 g orieškovej čokolády
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy mliečnej
- ½ balíčka Polevy svetlej
- 1 balenie Salted caramel crunch
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechmi a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.
- Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
- Upečený plát necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme do neho čokoládu. Miešame tak dlho, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu plátu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.
- Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.
FOTO: droetker
—————