15.07.2020 08:57

Karamelové rebierka marinované v pive

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Skvelú chuť grilovaným rebierkam dodáva karamelový trstinový cukor, tmavé pivo, citrusy, škorica, zázvor i med.

 

Ingredience:
  • 1 kg bravčových rebierok
  • 1 lyžica soli
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Štipka mletej rasce
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • 2 zarovnané lyžice strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 balíček karamelového trstinového cukru
  • 2 lyžice medu
Príprava:
  1. Rebierka umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme rozotretým cesnakom a posypeme rascou. Uložíme do pekáča.
  2. Z pomaranča a citrónu vytlačíme šťavu, pridáme strúhaný zázvor, karamelový cukor a med. Marinádou potrieme pripravené rebierka a zalejeme tmavým pivom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 200°C a pečieme 90 - 120 minút.
  3. Po upečení ihneď podávame s čerstvým pečivom alebo zeleninovým šalátom.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada