15.07.2020 08:57
Karamelové rebierka marinované v pive
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Skvelú chuť grilovaným rebierkam dodáva karamelový trstinový cukor, tmavé pivo, citrusy, škorica, zázvor i med.
Ingredience:
1 kg bravčových rebierok
- 1 lyžica soli
- 4 strúčiky cesnaku
- Štipka mletej rasce
- 500 ml tmavého piva
- 1 pomaranč
- 1 citrón
- 2 zarovnané lyžice strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 balíček karamelového trstinového cukru
- 2 lyžice medu
Príprava:
- Rebierka umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme rozotretým cesnakom a posypeme rascou. Uložíme do pekáča.
- Z pomaranča a citrónu vytlačíme šťavu, pridáme strúhaný zázvor, karamelový cukor a med. Marinádou potrieme pripravené rebierka a zalejeme tmavým pivom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 200°C a pečieme 90 - 120 minút.
- Po upečení ihneď podávame s čerstvým pečivom alebo zeleninovým šalátom.
FOTO: droetker
—————