21.12.2011 17:13

Kapustnica s vajcami

Varenie - Recepty – Polievky

 

Polievka z kyslej kapusty netypicky – s uvareným vajcom, ktoré nasiakne chuťou kapustnice.

 

Ingrediencie:
  • 2 a ½ l vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 kocka mäsového vývaru
  • 10 g sušených húb
  • 1 menšia cibuľa
  • 40 g masti
  • 50 g hladkej múky
  • soľ, rasca, majorán, nové korenie, mleté čierne korenie, ďumbier
  • 2 strúčiky cesnak
  • vajcia podľa počtu stravníkov

 

Príprava:

Do vody dáme variť kocky vývaru a sušené huby. Po hodine pridáme pokrájanú kyslú kapustu a potom polievku prichutíme mletou rascou, čiernym korením, potlčeným zrnkom nového korenia, ďumbierom a rozotreným cesnakom. Keď je kapusta uvarená, pridáme bledú zápražku rozriedenú teplou vodou a spolu povaríme. Podľa počtu stolovníkov dáme do vriacej kapustnice variť vajcia, pri každého jedno. Vajce osobitne rozbijeme do hrnčeka a tesne nad hrncom ho necháme skĺznuť do polievky. Potom mierne pohybujeme hrncom, aby bielky obalili žĺtky. Asi po 4 minútach ich varechou opatrne od seba oddelíme a ešte asi 5 minút varíme.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada