21.12.2011 17:19
Kapustnica s mäsom
Varenie - Recepty – Polievky
Vianočná klasika, v ktorej nechýba údené, kyslá kapusta a sušené hríby.
Ingrediencie:
2 a ½ l vody
- 500 g kyslej kapusty
- 500 g bravčového mäsa
- 300 g údeného mäsa
- 300 g klobása
- 10 g sušených húb
- 1 menšia cibuľa
- 30 g hladkej múky
- 30 g masti
- soľ, rasca, majorán, ďumbier, nové korenie, mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
Príprava:
Do vody dáme variť bravčové a údené mäso spolu s hubami. Asi po hodine vložíme do hrnca klobásu a pokrájanú kyslú kapustu. Neskôr pridáme mleté čierne korenie, potlčené zrniečko nového korenia, cesnak rozotrený s trochou soli a mletú rascu. Keď sú klobásy a mäso mäkké, vyberieme ich, pokrájame a vložíme späť do kapustnice, ktorú sme predtým zahustili bledou rozriedenou zápražkou.
—————