21.12.2011 17:19

Kapustnica s mäsom

Varenie - Recepty – Polievky

 

Vianočná klasika, v ktorej nechýba údené, kyslá kapusta a sušené hríby.

 

Ingrediencie:
  • 2 a ½ l vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 500 g bravčového mäsa
  • 300 g údeného mäsa
  • 300 g klobása
  • 10 g sušených húb
  • 1 menšia cibuľa
  • 30 g hladkej múky
  • 30 g masti
  • soľ, rasca, majorán, ďumbier, nové korenie, mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku

 

Príprava:

Do vody dáme variť bravčové a údené mäso spolu s hubami. Asi po hodine vložíme do hrnca klobásu a pokrájanú kyslú kapustu. Neskôr pridáme mleté čierne korenie, potlčené zrniečko nového korenia, cesnak rozotrený s trochou soli a mletú rascu. Keď sú klobásy a mäso mäkké, vyberieme ich, pokrájame a vložíme späť do kapustnice, ktorú sme predtým zahustili bledou rozriedenou zápražkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada