11.06.2011 09:13

Kapor vo vínnej omáčke

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Vyhradené pre gurmánov. Pretože kúsky kaprieho mäsa v chutnej omáčke s príchuťou zeleniny a cesnaku sú skutočne lahodné.

Ingrediencie:
  • 600 g očisteného kapra
  • 500 ml vody
  • 200 ml bieleho vína
  • 60 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • zelená petržlenová vňať
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • trocha cukru
Príprava:

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme a pokrájame na porcie. Do tlakového hrnca dáme vodu, prilejeme víno, pridáme pokrájanú cibuľu i cesnak a mrkvu pokrájanú na kolieska, posekanú petržlenovú vňať, bobkový list a celé čierne korenie. Napokon do zmesi vložíme pokrájaného kapra. Všetko ešte osolíme, hrniec zavrieme a rybu v omáčke varíme pod tlakom asi 5 minút. Keď hrniec vychladne, otvoríme ho, rybu vyberieme a upravíme na misu. Omáčku pretrieme cez sito, osladíme cukrom a prelejeme ňou porcie ryby. Podávame s hriankami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada