05.07.2014 15:55

Kaleráby plnené hubami

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zeleninová pochúťka z kalerábov zapečených s hubovou plnkou.

 

Ingrediencie:
  • mladé väčšie kaleráby   
  • 250 húb   
  • 20 g masti
  • 1 menšia cibuľa   
  • mleté čierne korenie   
  • mletá rasca  
  • 2 vajcia  
  • soľ   
  • mletá červená paprika   
  • 20 g masla
Príprava:

Kaleráby ošúpeme, umyjeme a vnútro vydlabeme. Podliate vodou ich udusíme. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením a rascou a udusíme domäkka. Nakoniec do zmesi primiešame žĺtky. Mäkké kaleráby naplníme udusenými hubami, poukladáme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Pre dopečením ich vyberieme a na každý dáme kôpku tuhého snehu ušľahaného z bielkov a dáme ešte zapiecť do rúry. Pred podávaním posypeme mletou červenou paprikou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada