14.12.2016 23:20

Kakaová reťaz

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vianočné pečivo môže zohrať aj úlohu peknej vianočnej dekorácie.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička Kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lyžice preosiateho kakaa
  • 100 g hnedého cukru
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 1 balíček tmavej polevy
Na ozdobenie:
  • 1 balenie tubičiek na zdobenie
  • 4 farby

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a na jemnom strúhadle nastrúhanú polevu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou špajdle urobíme do každého kúska dve dierky na stužku. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
  3. Pečivo necháme vychladnúť, potom ho ozdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť. Nakoniec všetko navlečieme na stužku tak, aby nám vznikla originálna vianočná reťaz.

 

TIPY:

  • Reťaz môžeme samozrejme pripraviť aj s inými motívmi formičiek a recept sa dá potom využívať celý rok.
  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada