12.10.2014 15:42

Kačica upečená v strúhanke

Varenie - Recepty - Mäso a ryby

 

Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

 

Ingrediencie:
  • kačica   
  • 3 vajcia  
  • hrubá múka
  • 1 väčšia cibuľa
  • masť
  • soľ 
  • rozmarín

 

Príprava:

Najprv si dopredu pripravíme tzv. strúhanku z vajec a hrubej múky. Tej pridáme toľko, aby vzniklo pevnejšie cesto. Dobre vymiesené cesto postrúhame a necháme sušiť. Strúhanku potom opražíme na očistenej a nadrobno pokrájanej cibuli, ktorú sme spenili na masti. Kačicu umyjeme a pokrájame na menšie porcie. Tie vložíme do hlineného pekáča alebo hrnca a zalejeme ich zmesou opraženej strúhanky. Pekáč zakryjeme pokrývkou a celý ho zabalíme do alobalu (kedysi sa balil do chrenových listov a do blata zo žltej hliny). Takto pripravenú kačicu pečieme asi dve hodiny v pahrebe v uhlíkoch.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada