12.10.2014 15:42
Kačica upečená v strúhanke
Varenie - Recepty - Mäso a ryby
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.
Ingrediencie:
kačica
- 3 vajcia
- hrubá múka
- 1 väčšia cibuľa
- masť
- soľ
- rozmarín
Príprava:
Najprv si dopredu pripravíme tzv. strúhanku z vajec a hrubej múky. Tej pridáme toľko, aby vzniklo pevnejšie cesto. Dobre vymiesené cesto postrúhame a necháme sušiť. Strúhanku potom opražíme na očistenej a nadrobno pokrájanej cibuli, ktorú sme spenili na masti. Kačicu umyjeme a pokrájame na menšie porcie. Tie vložíme do hlineného pekáča alebo hrnca a zalejeme ich zmesou opraženej strúhanky. Pekáč zakryjeme pokrývkou a celý ho zabalíme do alobalu (kedysi sa balil do chrenových listov a do blata zo žltej hliny). Takto pripravenú kačicu pečieme asi dve hodiny v pahrebe v uhlíkoch.
—————