Jogurtový chrbát s hroznom
Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty
Ľahký koláč z jogurtového cesta s ovocím.
Ingrediencie:
Na cesto:
125 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- štipka soli
- 3 vajcia
- 150 g bieleho jogurtu
- 200 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 200 g hrozna
Na potretie a ozdobenie:
- 130 g bieleho jogurtu
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar
- 500 g hrozna, akékoľvek ďalšie ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
- 1 bielok
- 1 zarovnaná lyžica cukru
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.
FOTO: droetker
—————