04.10.2017 14:02

Jogurtový chrbát s hroznom

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Ľahký koláč z jogurtového cesta s ovocím.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 200 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g hrozna
Na potretie a ozdobenie:
  • 130 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar
  • 500 g hrozna, akékoľvek ďalšie ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
  • 1 bielok
  • 1 zarovnaná lyžica cukru

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada