24.08.2012 10:46

Jogurtovo-jahodové kocky

Varenie – Recepty- Múčniky

 

Ľahký letný dezert, ktorý výborne osvieži.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 160 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 350 g čerstvých jahôd
  • 850 g smotanového jogurtu jahodového
  • 2 balíčky želatínového stužovača
  • 200 ml vody
Na polevu:
  • 1 balíček červeného tortového želé
  • 2 PL cukru
  • 250 ml vody

 

Príprava:

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.

                                                                                        

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada