Jogurtovo-jahodové kocky
Varenie – Recepty- Múčniky
Ľahký letný dezert, ktorý výborne osvieži.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 160 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 200 g polohrubej múky
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 350 g čerstvých jahôd
- 850 g smotanového jogurtu jahodového
- 2 balíčky želatínového stužovača
- 200 ml vody
Na polevu:
- 1 balíček červeného tortového želé
- 2 PL cukru
- 250 ml vody
Príprava:
Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
FOTO: droetker
—————