29.05.2015 11:39

Ježia rodinka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Veselý múčnik jako stvorený k príprave spolu s deťmi.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • ½ zarovnanej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná lyžica kakaa
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
  • 1 balíček marcipánu
  • 20 kusov celých opražených lieskových orieškov

 

Na ozdobenie:
  • 50 g mandľových ihličiek (hranolčekov)
  • tubičky na zdobenie

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
  2. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka.
  3. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 12 minút.
  4. Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  5. Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada