29.05.2015 11:39
Ježia rodinka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Veselý múčnik jako stvorený k príprave spolu s deťmi.
Ingrediencie:
Na cesto:
250 g hladkej múky
- ½ zarovnanej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zarovnaná lyžica kakaa
- 80 g cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- 1 vajce
- 120 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
- 1 balíček marcipánu
- 20 kusov celých opražených lieskových orieškov
Na ozdobenie:
- 50 g mandľových ihličiek (hranolčekov)
- tubičky na zdobenie
Príprava:
- Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
- Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka.
- Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 12 minút.
- Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.
FOTO: droetker
—————