Jesenná kávová torta
Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty
Torta s príchuťou mandlí a kávy.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie piškótových variácií
- 100 g mletých mandlí
- 1 balíček vanilínového cukru
- 5 vajec
- 50 g nastrúhanej horkej čokolády
Na náplň:
- 750 ml smotany na šľahanie
- 3 balíčky Smeta-fixu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 40 g práškového cukru
- 15 g instantnej kávy
Na ozdobenie:
25 g mandľových plátkov
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 35 minút.
Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prekrojíme tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridáme kávu a vyšľaháme dotuha. Náplň nanesieme do formy na spodný diel korpusu a uhladíme.
Na ozdobenie opražíme na teflónovej panvici mandľové plátky a vmiešame ich k rozdrobenému korpusu. Zmes nanesieme na povrch náplne, odložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme stuhnúť.
FOTO: droetker
—————