04.10.2017 14:09

Jesenná kávová torta

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Torta s príchuťou mandlí a kávy.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie piškótových variácií
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 5 vajec
  • 50 g nastrúhanej horkej čokolády
Na náplň:
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 3 balíčky Smeta-fixu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 40 g práškového cukru
  • 15 g instantnej kávy

 

Na ozdobenie:

25 g mandľových plátkov

 

Príprava:

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 35 minút.
Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prekrojíme tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridáme kávu a vyšľaháme dotuha. Náplň nanesieme do formy na spodný diel korpusu a uhladíme.

Na ozdobenie opražíme na teflónovej panvici mandľové plátky a vmiešame ich k rozdrobenému korpusu. Zmes nanesieme na povrch náplne, odložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme stuhnúť.
 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada