12.06.2011 12:40

Jemný slivkový koláč

Varenie - Recepty - Múčniky

 

Typický koláč neskorého leta. Nešetrite orechmi, škoricou a najmä cukrom, slivky môžu byť kyselkavé.

Ingrediencie:
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla alebo rastlinného tuku
  • 100 g práškového cukru
  • kôra z pol citróna
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 750 g sliviek
  • 50 g práškového cukru
  • škorica
  • 40 g orechov
  • 1 vajce na potretie
Príprava:

Do múky posekáme maslo, pridáme preosiaty cukor, postrúhame citrónovú kôru, štipku soli a spolu s vajcom vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi pol hodiny odpočívať. Potom ho rozdelíme napoly, jednu polovicu rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a prenesieme na malý plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme umyté a vykôstkované slivky šupkou smerom nadol, posypeme ich cukrom, mletou škoricou a posekanými orechmi a napokon prikryjeme druhou polovicou natenko vyvaľkaného cesta. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a upečieme. Hotový posypeme práškovým cukrom a ešte teplý pokrájame.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada