11.06.2011 15:02

Jelenie ragú

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Tajomstvo tohto poľovníckeho receptu je charakter moridla, ktoré dodá pred tepelnou úpravou jeleniemu mäsu správne grády.

Ingrediencie:
  • 600 g mäsa z jelenieho stehna alebo pleca
  • 40 g údenej slaniny
  • 40 g oleja
  • 20 g cibule
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • soľ
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • 200 ml kyslej smotany
  • 50 g hladkej múky
  • 10 g cukru
  • horčica
  • citrónová šťava alebo ocot
Príprava:

Očistené jelenie mäso vložíme na 3 až 4 dni do moridla, ktoré si pripravíme nasledovne. V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením, prilejeme ocot a necháme vychladnúť. Mäso v moridle denne obraciame. Potom ho vyberieme, pokrájame na kocky, podlejeme vodou a dusíme. Na oleji opražíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme z moridla ocedenú zeleninu, opražíme, zalejeme ju vodou a povaríme. Potom zmes pretrieme cez sito na mäso, dosolíme a ďalej dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a povaríme. Nakoniec pridáme lyžicu horčice, cukor a citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s makarónmi alebo kysnutou knedľou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada