24.10.2020 10:09
Jelenia ragú polievka s hráškom
Varenie - Recepty – Polievky
Polievka z jelenieho mäsa na spôsob ragú.
Ingrediencie:
100 g jelenieho mäsa
- 200 g kostí z jeleňa
- 2 l vody
- 250 g šampiňónov
- kúsok masla
- 40 g múky
- 300 ml mlieka
- 100 g konzervovaného hrášku
- 1 žĺtok
- soľ
- muškátový kvet
Príprava:
Umyté jelenie mäso i kosti vložíme do osolenej vode a varíme asi 2 hodiny. Potom vývar precedíme. S masla a múky si pripravíme bledšiu zápražku, ktorú zalejeme mliekom a napokon vývarom. Necháme zovrieť, aby sa zápražka dobre rozvarila. Potom do polievky pridáme šampiňóny udusené na masle, scedený konzervovaný hrášok (alebo uvarený čerstvý) a jelenie mäso pokrájané na malé kúsky.
—————