24.10.2020 10:09

Jelenia ragú polievka s hráškom

Varenie - Recepty – Polievky

 

Polievka z jelenieho mäsa na spôsob ragú.

 

Ingrediencie:
  • 100 g jelenieho mäsa  
  • 200 g kostí z jeleňa         
  • 2 l vody    
  • 250 g šampiňónov
  • kúsok masla   
  • 40 g múky   
  • 300 ml mlieka    
  • 100 g konzervovaného hrášku   
  • 1 žĺtok  
  • soľ  
  • muškátový kvet
Príprava:

Umyté jelenie mäso i kosti vložíme do osolenej vode a varíme asi 2 hodiny. Potom vývar precedíme. S masla a múky si pripravíme bledšiu zápražku, ktorú zalejeme mliekom a napokon vývarom. Necháme zovrieť, aby sa zápražka dobre rozvarila. Potom do polievky pridáme šampiňóny udusené na masle, scedený konzervovaný hrášok (alebo uvarený čerstvý) a jelenie mäso pokrájané na malé kúsky.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada