16.01.2012 16:56

Jaternice s pohánkou

Varenie – Recepty – Mäso a ryby



Zabíjačková klasika, ktorá sa hodí k zemiakom a kyslej kapuste.


Ingrediencie:
  • 500 g mäsa z hlavy 
  • 500 g bravčových pľúc   
  • 100 g bravčovej masti   
  • 300 g pohánky   
  • 2 cibule  
  • pár strúčikov cesnaku   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie  
  • majorán  
  • 500 ml vývaru

Príprava:

Hlavu i pľúca uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mäso potom oddelíme od kostí a spolu s pľúcami a opraženou cibuľou zomelieme na mlynčeku na mäso. Uvarenú pohánku prepláchneme studenou vodou a ocedenú zmiešame s pomletým mäsom. Zmes ešte ochutíme soľou, korením, majoránom a roztreným cesnakom a naplníme ňou črevá. Uzavreté jaternice varíme asi 15 minút vo vývare, potom ich vyberieme a v studenej vode ochladíme. Pred podávaním ich upečieme vo vyhriatej rúre na masti.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada