16.01.2012 16:56
Jaternice s pohánkou
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Zabíjačková klasika, ktorá sa hodí k zemiakom a kyslej kapuste.
Ingrediencie:
500 g mäsa z hlavy
- 500 g bravčových pľúc
- 100 g bravčovej masti
- 300 g pohánky
- 2 cibule
- pár strúčikov cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- 500 ml vývaru
Príprava:
Hlavu i pľúca uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mäso potom oddelíme od kostí a spolu s pľúcami a opraženou cibuľou zomelieme na mlynčeku na mäso. Uvarenú pohánku prepláchneme studenou vodou a ocedenú zmiešame s pomletým mäsom. Zmes ešte ochutíme soľou, korením, majoránom a roztreným cesnakom a naplníme ňou črevá. Uzavreté jaternice varíme asi 15 minút vo vývare, potom ich vyberieme a v studenej vode ochladíme. Pred podávaním ich upečieme vo vyhriatej rúre na masti.
—————