28.03.2013 10:53

Jarný broskyňový koláč

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Za ľahký broskyňový koláč budú vďační rovnako veľkí jako malí kúpači.

 

Ingrediencie
Na cesto:
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní à 470 g)
  • 2 balíčky (à 40 g) zlatého klasu
  • 750 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 2 balíčky tortového želé číreho
  • 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.

 

TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z pudingu s čokoládovou príchuťou.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada