28.04.2019 21:11
Jarné závitky
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Jarné závitky plné exotických chutí pre milovníkov ázijskej kuchyne.
Ingrediencie:
čerstvo namleté korenie podľa chuti
- 15 g čerstvého koriandra
- 150 g húb (líšky alebo japonské enoki)
- 15 g mäty
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 4 vetvičky pažítky
- 4 plátky plátkových morských rias (nori či kumba)
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 40 g sójových klíčkov
- soľ podľa chuti
Príprava:
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Na prudšom ohni len rýchlo opražíme huby a papriky, aby nestratili chrumkavosť. Huby enoki necháme surové. V miske zmiešame všetky ostatné prísady, okrem rias a pažítky, a zmes necháme odležať 30 minút pri izbovej teplote. Plátky morských rias ponoríme asi na 1 minútu do vlažnej vody, aby zmäkli. Potom ich rozprestrieme na pracovnú dosku a riadne osušíme. Do stredu každého plátku položíme kúsok plnky, papier preložíme, riadne pritlačíme a stočíme do závitku. Každý valček previažeme vetvičkou pažítky.
FOTO: KetoDiet
—————