28.04.2019 21:11

Jarné závitky

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Jarné závitky plné exotických chutí pre milovníkov ázijskej kuchyne.

 

Ingrediencie:
  • čerstvo namleté ​​korenie podľa chuti
  • 15 g čerstvého koriandra
  • 150 g húb (líšky alebo japonské enoki)
  • 15 g mäty
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 4 vetvičky pažítky
  • 4 plátky plátkových morských rias (nori či kumba)
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • 40 g sójových klíčkov
  • soľ podľa chuti
Príprava:

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Na prudšom ohni len rýchlo opražíme huby a papriky, aby nestratili chrumkavosť. Huby enoki necháme surové. V miske zmiešame všetky ostatné prísady, okrem rias a pažítky, a zmes necháme odležať 30 minút pri izbovej teplote. Plátky morských rias ponoríme asi na 1 minútu do vlažnej vody, aby zmäkli. Potom ich rozprestrieme na pracovnú dosku a riadne osušíme. Do stredu každého plátku položíme kúsok plnky, papier preložíme, riadne pritlačíme a stočíme do závitku. Každý valček previažeme vetvičkou pažítky.

 

FOTO: KetoDiet

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada