25.03.2016 16:28

Jarné vajcia

Varenie - Recepty – Studený bufet

 

Farebné omáčky sú chutnou i efektnou prílohou vajec a preto aj ideálnym pohostením na Veľkú noc.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia   
  • 40 g masla  
  • 40 g hrubej múky   
  • 200 ml mlieka  
  • 25 g vareného špenátu  
  • 25 g rajčiakového pretlaku
  • 1 žĺtok    
  • soľ   
  • horčica   
  • citrónová šťava  
  • zelená petržlenová vňať   
  • trvanlivá saláma

 

Príprava:

Vajcia uvaríme natvrdo a ošúpané uložíme na misu, ktoré sme vyzdobili šalátovými listami a tenkými kolieskami salámy. Potom si pripravíme bledú zápražku z masla a múky, ktorú zalejeme mliekom, osolíme a povaríme na hustejšiu kašu. Zmes rozdelíme na štyri časti do misiek a každú ochutíme iným spôsobom. Do prvej zamiešame rajčiakový pretlak, do druhej žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do tretej pretretý špenát a poslednú necháme bielu. Vajíčka potom polejeme postupne jednou z omáčok. Takto naaranžovaná misa pôsobí veľmi efektne a bude na sviatočnom stole konkurovať maľovaným krasliciam.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada