30.03.2015 15:55

Jarná šumienková torta

Varenie - Recepty – Múčniky a dezerty

 

Chutná jarná torta s tvarohom a šumienkovým želé.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 50 ml oleja
  • 50 ml vlažnej vody
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g práškového cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 ks kivi

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 400 ml vody
  • 100 g cukru
  • 1 balíček šumienky s príchuťou tropik
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
  2. Korpus vo forme necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, Smeta-fixom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky.
  4. Na ozdobenie pripravíme vo väčšom kastróliku Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 400 ml vody a 100 g cukru. Odstavíme a ihneď opatrne vmiešame šumienku. Hrniec so želé vložíme do vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  5. Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme na náplň. Zalejeme vlažným želé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnúť.
  6. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.

 

TIP: Pri príprave želé môžeme použiť akúkoľvek inú príchuť šumienky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada