15.05.2012 17:24
Jahody v rôsole
Varenie – Recepty – Múčniky
Skutočná dezertná lahôdka, ktorou nepohrdne žiadny gurmán. Najmä ak preferuje želatínové zákusky.
Ingrediencie:
400 g jahôd alebo jahodového kompótu
- 20 g želatíny
- citrónová šťava
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 10 g vanilkového cukru
Príprava:
Kompótové jahody scedíme, čerstvé očistíme a umyjeme a vložíme ich do hlbšej podlhovastej misy. Želatínu rozpustíme vo vode alebo v náleve podľa návodu a zohrejeme po bod varu. Potom odstavíme, dobre rozmiešame aj s citrónovou šťavou a nalejeme na jahody. Stuhnutý rôsol s jahodami vyklopíme, nakrájame na plátky a ozdobíme šľahačkou vyšľahanou aj s vanilkovým cukrom. Ak chceme získať rôsol so zaujímavou červenou farbou, mali by sme použiť zavárané jahody s nálevom.
—————