15.05.2012 17:24

Jahody v rôsole

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Skutočná dezertná lahôdka, ktorou nepohrdne žiadny gurmán. Najmä ak preferuje želatínové zákusky.

 

Ingrediencie:
  • 400 g jahôd alebo jahodového kompótu   
  • 20 g želatíny   
  • citrónová šťava  
  • 100 ml šľahačkovej smotany    
  • 10 g vanilkového cukru

 

Príprava:

Kompótové jahody scedíme, čerstvé očistíme a umyjeme a vložíme ich do hlbšej podlhovastej misy. Želatínu rozpustíme vo vode alebo v náleve podľa návodu a zohrejeme po bod varu. Potom odstavíme, dobre rozmiešame aj s citrónovou šťavou a nalejeme na jahody. Stuhnutý rôsol s jahodami vyklopíme, nakrájame na plátky a ozdobíme šľahačkou vyšľahanou aj s vanilkovým cukrom. Ak chceme získať rôsol so zaujímavou červenou farbou, mali by sme použiť zavárané jahody s nálevom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada