01.06.2013 10:00
Jahodový tunel nepečený
Varenie – Recepty - Múčniky
Zaujímavý dezert z jahôd, ktorý netreba piecť.
Ingrediencie:
250 g čerstvých jahôd
- 400 g kyslej smotany
- 70 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vody
- detské alebo dlhé cukrárske piškóty
Príprava:
Na prípravu krému nakrájame 2–3 jahody na plátky, zvyšok jahôd nakrájame na malé kúsky. Kyslú smotanu, cukor a vanilínový cukor zmiešame a primiešame nakrájané jahody. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do pripraveného jahodového krému. Dôkladne zamiešame. Spodok chlebovej formy alebo formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) vyložíme plátkami jahôd. Nalejeme jahodový krém a navrch nahusto uložíme piškóty. Dáme na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky. Skladujeme v chladničke.
FOTO: droetker
—————