01.06.2013 10:00

Jahodový tunel nepečený

Varenie – Recepty - Múčniky           

 

Zaujímavý dezert z jahôd, ktorý netreba piecť.

 

Ingrediencie:
  • 250 g čerstvých jahôd
  • 400 g kyslej smotany
  • 70 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vody
  • detské alebo dlhé cukrárske piškóty
Príprava:

Na prípravu krému nakrájame 2–3 jahody na plátky, zvyšok jahôd nakrájame na malé kúsky. Kyslú smotanu, cukor a vanilínový cukor zmiešame a primiešame nakrájané jahody. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do pripraveného jahodového krému. Dôkladne zamiešame. Spodok chlebovej formy alebo formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) vyložíme plátkami jahôd. Nalejeme jahodový krém a navrch nahusto uložíme piškóty. Dáme na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky. Skladujeme v chladničke.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada