21.05.2014 15:03

Jahodový topping

Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie

 

Jahodový topping sa uplatní pri príprave dezertov a zmrzlinových pohárov.

 

Ingrediencie:
  • 1,5 kg jahôd očistených a nakrájaných
  • 1 l vriacej vody
  • 500 g cukru
  • 1 balíček kyseliny citrónovej
  • 1 balenie želírovacieho cukru
Príprava:
  1. Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
  2. Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!

 

TIP: Jahodový topping obsahuje 42 percent jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada