21.05.2014 15:03
Jahodový topping
Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie
Jahodový topping sa uplatní pri príprave dezertov a zmrzlinových pohárov.
Ingrediencie:
1,5 kg jahôd očistených a nakrájaných
- 1 l vriacej vody
- 500 g cukru
- 1 balíček kyseliny citrónovej
- 1 balenie želírovacieho cukru
Príprava:
- Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
- Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!
TIP: Jahodový topping obsahuje 42 percent jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.
FOTO: droetker
—————