29.06.2016 10:14
Jahodový topping z ružového vína
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Zaváranina jako výsledok originálnej kombinácie jahôd a vína.
Ingrediencie:
650 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky)
- 200 ml ružového vína
- 1 balenie želírovacieho cukru
Príprava:
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIPY:
- Dá sa pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).
- Výborne chutí s Panna Cottou.
FOTO: droetker
—————
Komentár
Neboli nájdené žiadne príspevky.