29.06.2016 10:14

Jahodový topping z ružového vína

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zaváranina jako výsledok originálnej kombinácie jahôd a vína.

 

Ingrediencie:
  • 650 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky)
  • 200 ml ružového vína
  • 1 balenie želírovacieho cukru
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIPY:
  • Dá sa pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).
  • Výborne chutí s Panna Cottou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.





Kontakt

magazín Doma a Rada