08.01.2014 08:36
Jahodový pohár
Varenie – Recepty – Múčniky
Jahodový dezert ako sladký sen pre maškrtíkov.
Ingrediencie:
Na puding:
1 balíček jahodového pudingu
- 400 ml plnotučného mlieka
- 2-3 lyžice cukru
Na ozdobenie:
- 250 g čerstvých jahôd
- 30 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 zarovnaná lyžička jemného zemiakového škrobu
- 1 lyžica studenej vody
- detské guľaté piškóty (15-20 ks)
- ovocná šťava
- 3 zarovnané lyžice strúhanej čokolády
Príprava:
Na prípravu pudingu uvaríme jahodový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, avšak iba so 400 ml mlieka. Na ozdobenie jahody umyjeme a 3 odložíme bokom na neskoršie použitie. Zvyšok nakrájame na polovice a v hrnci podusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme cukor, vanilínový cukor a škrob rozmiešaný v 1 lyžici studenej vody a ešte asi 1 minútu povaríme. Do pohárov striedavo lejeme puding, jahodovú zmes a piškóty namočené v ovocnej šťave. Pohár ozdobíme jahodou a posypeme čokoládou.
Tip: Ovocnú šťavu môžeme nahradiť rumom alebo iným alkoholom.
FOTO: droetker
—————