22.06.2013 11:01
Jahodový džem s nektárinkami
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Klasický džem, ale netradičná kombinácia jahôd a nektariniek.
Ingrediencie:
600 g očistených jahôd
- 100 g odkôstkovaných nektáriniek
- 1 balenie Želírovacieho ovocného cukru Dr.Oetker
Príprava:
Jahody a nektárinky nakrájame na kúsky. Ovocie vložíme do veľkého hrnca a veľmi dobre premiešame so Želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Tento džem je vhodný aj pre diabetikov.
FOTO: droetker
—————