21.05.2014 14:59

Jahodový džem s brusnicami

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Jahody a brusnice doplnené jablkovou šťavou je výborná kombinácia pre chutný džem.

 

Prísady:
  • 600 g očistených jahôd
  • 50 g sušených brusníc
  • 50 ml 100% jablkovej  šťavy
  • 1 balenie želírovacieho ovocného cukru
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci čiastočne rozmixujeme jahody s brusnicami ručným ponorným mixérom tak, aby v zmesi zostali aj kúsky ovocia.
  2. Rozmixovanú zmes dôkladne premiešame s jablčnou šťavou a želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.
  3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Miesto sušených brusníc môžeme použiť aj iné sušené ovocie. Napríklad sušené marhule, slivky nebo datle.  

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada