23.05.2018 09:58
Jahodovo-rebarborový šalát
Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie
Zo sladkých jahôd a kyselkavej rebarbory si môžeme pripraviť osviežujúci ovocný šalát.
Ingrediencie:
200 g rebarbory
- 200 g jahôd
- 2 lyžice červeného vína
- 30 g kryštálového cukru
- 120 ml l vody
Príprava:
Rebarboru olúpeme a nakrájame na kúsky dlhé asi 1cm. Potom zmiešajte červené víno, vodu a cukor, pridáme rebarboru a privedieme do varu. Povaríme asi pol minúty a necháme vychladnúť. Umyté jahody nakrájajte na väčšie kúsky a pridáme do vychladnutého rebarborového kompótu. Premiešame a naservírujeme do misiek. Môžeme podávať aj so šľahačkou.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
—————