23.05.2018 09:49

Jahodovo-rebarborový koláč

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Letný múčnik z piškótového cesta vďaka chuti jahôd a kyslastej príchuti rebarbory je sladkým osviežením.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 200 g jahôd
  • 200 g rebarbory
  • práškový cukor na posypanie
Príprava:

Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Potom pridáme múku i rozpustené maslo. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšku práškového cukru. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a navrch poukladáme umyté a očistené jahody a rebarboru pokrájanú na kúsky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry pečieme do zlatista. Ešte horúci ho posypeme práškovým cukrom.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada