05.05.2019 20:53
Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.
Ingrediencie:
Na cesto:
400 g špaldovej múky
- 50 g mletých mandlí
- 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
- 1 balíček strúhanej citrónovej kôry
- 70 ml javorového sirupu
- 100 g zmäknutého masla
- 100 ml oleja
- 1 lyžička vanilkovej pasty
Na obloženie:
- 200 g očistených a na kúsky pokrájaných jahôd
- 500 g očistenej a na kocky pokrájanej rebarbory
- 2 balíčky citrónového trstinového cukru
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.
Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút.
Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.
FOTO: droetker
—————