05.05.2019 20:53

Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 400 g špaldovej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
  • 1 balíček strúhanej citrónovej kôry
  • 70 ml javorového sirupu
  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
Na obloženie:
  • 200 g očistených a na kúsky pokrájaných jahôd
  • 500 g očistenej a na kocky pokrájanej rebarbory
  • 2 balíčky citrónového trstinového cukru

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút.

Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada