05.06.2020 11:05

Jahodové pokušenie

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Tvarohovo-jahodový krém s vanilkovou príchuťou.

 

Ingrediencie:
  • 1 balíček pudingu s jahodovou príchuťou
  • 0,5 l mlieka
  • 4 lyžica cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 bal vanilínového cukru
  • 100 g čerstvých jahôd
Príprava:

1. Puding dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka (400 ml) pridáme cukor a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka pridáme vopred pripravenú a rozmiešanú zmes. Varíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Uvarený puding prikryjeme priehľadnou fóliou, aby nevznikla koža a necháme vychladnúť.
2. Tvaroh vymiešame dohladka s vanilínovým cukrom. Do osladeného tvarohu pridáme vychladnutý puding a jahody. Všetko premiešame a naplníme do sklenených pohárov. Ozdobíme ovocím.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Kontakt

magazín Doma a Rada