05.06.2020 11:05
Jahodové pokušenie
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Tvarohovo-jahodový krém s vanilkovou príchuťou.
Ingrediencie:
1 balíček pudingu s jahodovou príchuťou
- 0,5 l mlieka
- 4 lyžica cukru
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 bal vanilínového cukru
- 100 g čerstvých jahôd
Príprava:
1. Puding dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka (400 ml) pridáme cukor a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka pridáme vopred pripravenú a rozmiešanú zmes. Varíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Uvarený puding prikryjeme priehľadnou fóliou, aby nevznikla koža a necháme vychladnúť.
2. Tvaroh vymiešame dohladka s vanilínovým cukrom. Do osladeného tvarohu pridáme vychladnutý puding a jahody. Všetko premiešame a naplníme do sklenených pohárov. Ozdobíme ovocím.
FOTO: droetker
—————